Hei pitkästä aikaa.

Viimeinen kirjoitukseni oli kesäkuulta -09, jolloin päivittelin eurovaali -ehdokkaiden rahojen tuhlausta. Tuskailin, että  ehdokkaat isolta osin omasta pussistaan rahoittavat kamppaajaanssa...joo tiedän...asia on tämän jälkeen hieman valottunut. Rahat tulevat siis jostain muualta ja nyt ollaan tultu selvittelyssä pisteeseen, että pääministeriä (ex-) ollaan viemässä oikeuteen kyseisten kähmintöjen tiimoilta. Vaikuttaa siltä, että pääministerismies on melko suoraan määrännyt vaalitukea itse itselleen. 

Nuorisoasuntosäätiö, jonka pyrkimyksenä on helpottaa nuoren aikuisen vuokra-asunnon saamista, on toiminut raha-automaattiyhdistyksen tukemana sekä nuorilta vuokra-rahoja keräämällä. Kysymyksessä on ymmärtääkseni isoja rahoja pyörittävä organisaatio, joten muutamat kymmenet- tai sadat tuhannet vaalitukieurot eivät ole saaneet tarkempaa syyniä osakseen. Toisaalta jos kysymyksessä on säätiö-/yhdistystoiminta on verokohtelu silkkihansikasmaista valtion taholta. Pyrin tällä siis sanomaan, että säätiö/-yhdistystoiminnan hyväksikäyttö oman vaalituloksen edesauttamiseksi voi olla moninkertaisesti ongelmallista sekä lain että moraalinkin näkökulmasta. 

Yksilö Matti Vanhasen näkökulmasta katsottuna kysymyksessä taitaa olla ns. raha-automaatti. "Täältä on aina ohjattu vaalitukea, joten miksei tänäkin vuonna" -toisaalta Vanhasen ajattelu on tuskin ylettänyt edes tuolle tasolle. Tärkeintähän on tietenkin se, että miehen ei ole vahingossakaan tarvinut käyttää omaa pääministerin palkkaansa vaalikuluihin. Eihän vaalit edes toimi miehen omaksi vaan suomen kansan (ihanaa, suomen kansa.) yleiseksi eduksi. 

Hauskaahan ovat olleet miehen selittelyt, että vaalirahakohulla ei ollut mitään tekemistä pääministerin tehtävistä eroamisen kanssa. Onko siis jotain vielä raflaavampaa tapahtunut, mistä saamme joskus kuulla? Mies puhui jossain vaiheessa kuitenkin aikovansa pysyä pääministerinä 2015 saakka. Ei onnistunut. 

Mutta, mitäs yhteen mieheen tämän enempää ajatuksia ohjaamaan. 

Yritän palata mitä pikimmiten takaisin, ettei tulisi  tällaisia mind gappeja. 

Juuso